EGÉSZSÉGES REGGELI: BIO RIZSKÁSA CHIA MAGGAL, GYÜMÖLCCSEL

rizskasa2.jpgTudatosan enni nem csak azt jelenti, hogy odafigyelünk az ízekre, hanem leginkább azt, hogy tudjuk mit viszünk be a szervezetünkbe. Éppen ezért nem mindegy milyen összetevőket használunk vagy, hogy mekkora az étel egészségfaktora. Hiszen nagyon-nagyon lényeges, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ehhez pedig figyelembe kell venni azt is, hogy mi a jó a testünknek.  Ez a bio, vegán, chia magos és gyümölcsös rizskása pedig pont megfelel minden olyan kritériumnak, ami a tudatos étkezés palettáján lényeges és még elképesztően finom is. 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

img_1867.jpg

Korábban egyáltalán nem tudtam helyesen enni. Össze-vissza vittem be a táplálékot. Hol a reggelit hagytam ki, hol pedig az ebédet. Leginkább azért, hogy délutánonként vagy éppen valamelyik étkezés helyett lelkiismeret-furdalás nélkül betolhassak egy Ischlert  :) De miután Barnával megismerkedtünk gyökeresen megváltozott a kajákhoz való hozzáállásom. Barna sokkal inkább egészség, bio és összetevő centrikusabb (volt) mint én. Régóta odafigyel arra, mikor és mit egyen és erre engem is megtanított, illetve a képzés még mindig tart :) mert bevallom nem olyan könnyű behozni a hátrányom :)

img_2183.JPG

Werk - Barna a konyhában előkészítette és lefotózta a rizspelyheket 

img_2184.JPG

Werk - Mimi cica eléggé unta a dolgot :)

Barna hatására például a napi 2 étkezés helyett most már napi ötször eszem (ez egyébként két hét alatt két kiló minuszt hozott. Ok mondjuk tisztító barnarizs diétán vagyok), nagyon odafigyelek az adagokra, hogy ne egyem magam tele (de nem is kell, hiszen kb két óránként eszem egy picit) és arra is, hogy teljes kiörlésű gabonákat vigyek a testembe. A húst először csak csökkentettem, most pedig már hetek óta nem is eszem (mondjuk ez inkább a húsfeldolgozásokról szóló dokumentumfilmek érdeme, amúgy évekkel ezelőtt 8 hónapig már voltam vega), próbálok a tej helyett is inkább vegán növényi italokkal ízesíteni (bio rizstej), a cukor helyett pedig inkább gyümölcsöt eszem, vagy mézzel pótolom az édeset. Amúgy mindez amit felsoroltam Barnára is igaz, kivéve a cukor. Ő simán betolhat egy tábla csokit, sütit vagy bármit (bár nem tejcsokit, hanem 75%-os vagy magasabb kakaótartalmú étcsokit szokott) mert simán lefutja a heti háromszor 15-25 kilométereivel. :)

img_1874.jpg

TUDJ MEG TÖBBET A TOTAL PACKAGE BLOGRÓL ITT

img_1871.jpg

De visszatérve a közérzetre. Ezektől az ételektől mi kifejezetten jobban vagyunk. És nem csak azért, mert pontosan tudjuk, hogy mit adtunk a testünknek, hanem azért is mert nem terheljük meg a gyomrunkat és nem viszünk be egy csomó felesleges cukrot. 

A reggelit egyébként általában Barna készíti, így az ő kezét és kreativitását dícséri ez a bio rizskása, ami vegán is és bátran mondhatom, hogy kb ugyanolyan finom, mint amilyen jól néz ki. A reggelt pedig a színeivel is tutira feldobja. Próbáljátok ki, a fotó alatt a receptet is leírtuk. 

img_1926.jpg

RECEPT: 

Bögre rizspehely        (2dl)
Víz 3x-os                       (6dl)
Kókuszreszelék  5-10dkg izlés szerint (mehet bele vanília is helyette)
Chia mag                 3-5 dkg
idénygyümölcs,  szilva, őszibarack, sárgabarack

kis lángon 15 perc főzés, fedő alatt, közben néha megkeverni, ha szükséges kicsit elforralni róla a vizet, de kása állagúnak kell lennie
+ízesítés tálaláskor
+méz
+fahéj

 

fotó: Horváth Barna 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

kata_barna_alairas_kep_3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr812657581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása