KÖZEL A TERMÉSZETHEZ - SZÉPSÉGÁPOLÁSI ARANYSZABÁLYOK A TUDATOSSÁG JEGYÉBEN

pexels-photo-725998.jpeg

A szépségápolás nem csak a bőrnél kezdődik, bár ebben a témában elkerülhetetlen testünk ezen része is. Azt már többször hangsúlyoztam, hogy fontos számunkra, hogy a kozmetikumok amelyeket használunk vegyszermentesek legyenek, natúr és bio összetevőkből készüljenek. Többségében ilyeneket is vásárolunk. Barna szinte kizárólag natúr kozmetikumokra váltott (de egy férfinak azért könnyebb lecserélni a dolgait). Nálam vannak kivételek, például a samponom a balzsamom és a sminkcuccaim többsége. Nekem lassabban megy, ugyanis vannak jól bevált kedvenceim, amelyek helyett megtalálni az újabb favoritot nem olyan egyszerű. De mutatom, hogyan is kezdheted el Te is a tudatosságot a szépségápolás terén. 

NE MARADJ LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT, BARNÁT ITT

S M I N K 

Légy természetes! Már, aki a természetsség híve, de én az vagyok. Egy kis alapozó, púder, highlighter, bronzosító szempillaspirál és színezett szájfény. Az utóbbi hónapokban ebből áll mindössze, amit felteszek az arcomra hétköznapokon. Ahogy idősebb leszek egyre kevésbé használok sok sminket - bár sosem voltam az a kikent-kifent típus. A sminkcuccok terén a tudatosságom azt jelenti, hogy megnézem az összetevőket és főleg természetes alapanyagút vásárolok, továbbá próbálok olyan márkát választani, amelyik nem végez állatkisérleteket. Hogy csekkolhassátok Ti is, íme itt egy nagyon jó app, a neve: Bunny Free.  

img_0965_1.JPG

B Ő R Á P O L Á S 

Télen (és elmondhatom kismamaként is) egyik napról a másikra elképesztő dolgokat tud produkálni az ember bőre. Vagy legalábbis az enyém biztosan. De van megoldás. Én nem használok semmiféle extra sminklemosót, egy beauty blogger tanácsára vásároltam babafürdetőt, amelyben semmi káros anyag nincs, azzal mosom le reggel és este az arcom. Tonikban is természetes alapanyagú állatkisérletmenteset választottam, a krémjeim pedig szintén ilyenek (hamarosan írok külön majd ezekről is). Új szokásommá vált, hogy esténként az éjszakai krémemet vizes tenyerembe teszem és úgy viszem fel az arcomra, majd körülbelül 1 percen keresztül masszírozom vele a bőrömet. Annyira jó érzés,úgy érzem, hogy tök sok napi stressz távozik az izmokból. 

img_6165.JPG

Egy dologgal viszont bajban voltam, főleg mostanában. A bőröm elképesztő szárazzá tud válni akár egyik óráról a másikra, ez a terhességgel jár. Szóval keresnem kellett egy testápolót, hogy komfortosan érezzem magam.  Amit találtam az pedig egy mandula és argánolajos bio bőrápoló, a neve Linea Mamma kifejezetten a terhesség és a szoptatás időszakára. Bár, ha nagyon száraz a bőröd de nem vagy kismama, nyilván akkor is tehet csodákat. Ennek a bőrápolónak rendkívül magas a vitamintartma, valamint benne a telítetlen zsírsavak aránya (omega 3 és 6) amelyek elengedhetetlenek az egészséges sejtmembrán felépítéséhez. Az illata pedig nagyon lágy és finom. A terméket nem csak online lehet megrendelni, hanem a Mom And Beauty belvárosi üzletében is meg lehet vásárolni, ITT találod a címet.  Én egyelőre tesztelem a terméket, hamarosan beszámolok arról, hogy nekem hogy jött be. 

L E L K I  E G Y E N S Ú L Y 

Gondolom azt már Ti is észrevettétek, hogy a hangulatotok, lelkiállapototok nagyon is tükröződik a bőrötökön. A nyúzottság nem túl jó, de vannak megoldások, amelyek nem feltétlenül krémekben rejlenek. De mik is ezek pontosan? 

Meditáció - meditálj reggel, vagy este lefekvés előtt (ha nincs benne gyakorlatod sebaj, számos app-ot összegyűjtöttem ITT, amelyek segíthetik az ellazulást, de a facebookon létrehoztam egy Mindfulness csoportot is, ahol további tippeket találsz erről az életformáról) Ha reggel meditálsz kiegyensúlyottan kezdheted a napot, de nekem az a tapasztalásom, hogy ha rendszeresen végezzük az estinek is ez a hatása. Sőt, ha este végzed, akkor az alvásod is nyugodtabb és jobb lehet. Ha pedig belül megvan az egyensúly az a külsőre is hatással van. 

Vitaminok - C vitamin és D vitamin a téli hónapokban elengedhetetlenül fontosak, ha stresszesebb időszakod van, szedj magnéziumot, ezzel könnyíthetsz a Rád nehezedő súlyokon. 

Egészséges étkezés - fontos, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Szerintem itt is jobb a természetesség, a teljes kiörlésű és bio termékek, a sok-sok gyümölcs és zöldség valamint a cukor helyettesítése például mézzel. Hamarosan írok arról is, hogy mi az egészséges és tudatos étkezés szabálya, addig is találtok néhány egészséges receptet ITT.

 

NE MARADJ LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT, BARNÁT ITT

HA SZERETNÉL FELIRATKOZNI A HÍRLEVELÜNKRE, A JOBB OLDALI HASÁB TETEJÉN MEGTEHETED! 

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr1813655580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása