SLOW SHOPPING ÉS NATÚR KOZMETIKUMOK
A tudatos szépségápolási rutin

img_6243_1.jpg

Összeszámoltad már valaha mennyi kozmetikai terméket vásároltál? És azt tudod, hogy milyen összetevőjű krémeket kensz a testedre? Nyilván, sokan kipróbáltunk már sokfélét, hogy a legjobb formánkat mutathassuk magunknak és a külvilágnak is, de mivel teszünk jót a bőrünknek? 

Valaki a natúrban, valaki a szintetikusban, és van aki a drággábban vagy az olcsóbb termékekben hisz. Hogy én miben hittem, azt nem nagyon tudom megfogalmazni. Mert bár nem a legproblémamentesebb a bőröm, annak ápolására valamiért sosem fordítottam olyan nagyon sok figyelmet. Megvoltak az alapcuccaim, de azok inkább közép vagy olcsóbb kategóriájú ápolók voltak. Soha nem vettem luxustermékeket, de natúr termékeket sem annyira. Inkább a népszerű tömegmárkákat válaszotottam.

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT, BARNÁT ITT

P H I - T H E  N A T U R A L  C O S M E T I C  C O M P A N Y  

Amikor a Phi kozmetikumokat elém sodorta az élet fogalmam sem volt, hogy mire is számítsak, attól függetlenül, hogy néhány hónappal ezelőtt megpróbálkoztam bio krémekkel, de hosszútávon annyira nem váltak be. Úgy éreztem nem tudják ugyanazt, mint szintetikus társaik. A Phi termékei közül egy tonikot, egy arckrémet, egy reggeli szemkrémet és egy testápolót használok rendszeresen, és elmondhatom ez a márka kellett ahhoz, hogy letegyem a voksom a jó minőségű natúr kozmetikumok mellett. 

28056518_982820105199251_2403162570850344169_n.jpg

A brand szuper természetes, nagyon magyar és a környezetvédelemre is figyelnek, például There is no planet B feliratú vászontáskáikkal, vagy úgy, hogy sok üveget és kevés műanyagot használnak (Testápolójuk ezért is hasonlít inkább egy műanyag csomagolású üdítőre, mert így sokat tudtak spórolni a plasztikon). A krémeket Rácz Marianna fitoterapeuta, azaz gyógynövényszakértő készíti, a brand mögött marketingesként pedig Nagy Leia Tímea áll. A Phiola műhely a 3. kerületben a Selmeci utcában található, egy kis üzlet és mellette a labor, ahol a krémek készülnek. Mariann több mint 10 éve foglalkozik gyógynövényekkel természetgyógyászattal és natúrkozmetikumokkal. Mindenbe csak és kizárólag természetes alapanyagokat használ.

Online persze van lehetőség rendelni, de a bolt csak heti egyszer van nyitva, ezért is lehet a slow shopping a márkához köthető vásárlói attitűd, ami nekem nagyon tetszik. 

img_6239.jpg

És, hogy konkrétan én miket használok? Egy jázmin zöld teás tonikot, meggymagolajos arckrémet és testápolót, valamint egy zöld kávés szemkörnyékápolót. A tonikot és az arckrémet  reggel és este teszem a bőrömre. Mindkettőt imádom. És bár a kávés szemkörnyékápolót is jól esik felkenni, de az egy hónap alatt én olyan nagy különbséget nem láttam a nap kezdetén felpuffadt szemkörnyékemen. De mások vagyunk, valakinek teljesen beválhat az ami nekem nem annyira és persze fordítva is. 

A Z  E S T I  M I N D F U L N E S S  B Ő R Á P O L Á S O M 

Az arcrkém egyáltalán nem nevezhető nehéznek, vagy ragacsosnak. Én mégis kicsit felhigítom vízzel és úgy masszírozom be az arcomba. Reggel gyorsabban, este viszont kicsit lelassulva, tudatosabban. Most már rutinná vált az egyperces arcmasszázs lefekvés előtt, amivel az egész nap használt, van, hogy befeszült arcizmaimat próbálom lazítani. Ilyenkor csak erre a folyamatra, a krém állagára és illatára figyelek. Szóval nem csak a bőrömnek, vagy az izmaimnak, hanem az érzékszerveimnek is lazulás. Ez az esti mindfulness gyakorlatom a fürdőszobában. 

Ezek a termékek egyébként nem a legolcsóbbak, de nem is olyan drágák. Amúgy pedig a jó minőségű természetes kozmetikumokra nem is szokott a jellemző lenni, hogy fillérekbe kerülnek. Érdemes kipróbálni! 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT, BARNÁT ITT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr213737324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása