10x10 GARDRÓBKIHÍVÁS - 10 RUHA, 10 NAP ALATT, EGYMÁSSAL KOMBINÁLVA

img_7782.JPGMit vegyek fel? Nos, ez a kérdés az elmúlt másfél hétben nem hangzott el. Nem voltak reggeli dillemázások, esetleges kiborulások, időbeli csúszászok, amiatt mert nem volt meg a megfelelő szett. Azt hiszem ezeket a sorokat leginkább a nők értik meg, a párom pedig értékeli és hálát ad :). Volt helyette viszont 10 ruhadarab, amelyeket variáltam és nem éreztem azt egyiknél sem, hogy unalmas, vagy kényszerből veszem fel. Kismamaként az egyre növekvő pocakom miatt a kreativitás kicsit korlátozottabb, mint ha az ember variálásként be vagy ki tud gombolni egy inget, vagy ha megfordítva tud felvenni például egy kardigánt, viszont babavárás alatt is nagyon hasznos ez a challenge, mert kiderül belőle, hogy meg lehet oldani a ruházkodást úgy is, hogy a változó alak miatt nem vásárolunk magunknak minden héten valamit, amivel azt gondoljuk megoldjuk az öltözködésünket. 

KÖVESS A FACEBOOKON, AZ INSTÁN VAGY CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE CSOPORTHOZ! 

img_7639.JPG

HOL HALLOTTAM RÓLA? 

A 10x10 ruha kihívásról Mengyán Eszter HOLY DUCK című blogján olvastam. A kihívást két kanadai blogger találta ki, mára viszont világmozgalommá nőtte ki magát. A challenge miatt nem kell azonnal kapszulakgardróbót vagyis minimalista ruhatárat kiépíteni, hanem lehet a 10x10-el is hangolódni egy tudatosabb ruhavásárlás és öltözködési magatartás kialakítására.

MIRŐL IS SZÓL PONTOSAN EZ A KIHÍVÁS ? 

A lényeg tehát, hogy a hétköznapi ruháink közül válasszunk ki 10 ruhadarabot és ezeket kombináljuk egymással 10 napon keresztül lehetőleg úgy, hogy teljesen különböző szetteket kapjunk. A fehérneműk és a kiegészítők nem számítanak, én speciel a cipőket is kiegészítőnek számoltam, valaki azokat is beleveszi a tízbe, nekem nem ment.  

1526657194332.JPEG

A KIHÍVÁSOMBAN SZEREPLŐ RUHADARABOK 

1. fekete maxi ruha - kínai boltban találtam rá évekkel ezelőtt 

2. fekete F&F top

3. fekete H&M kismama nadrág 

4. fekete New Yorker kardigán 

5. mintás Bershka ruha 

6. fekete New Yorker ruha 

7. csíkos H&M ing 

8. kockás H&M ing 

9. zöld mintás H&M póló

10. H&M kismama farmer 

 img_7778.JPG

TAPASZTALATAIM 

A 10 napos kihívást megkönnyítette, hogy a challenge hétvégéjén ki sem mozdultam itthonról, úgyhogy két nap tulajdonképpen kiesett. Viszont a többi napon nagy pozitívum volt, hogy nem kellett keresgélnem mit is vegyek fel, tudtam már mikor a fürdőben készülődtem, hogy mi lesz az aznapi szett. Ezzel stresszt és időt spóroltam meg, ami nagyon pozitív volt.

Továbbá olyan ruhákat is összekombináltam, amelyeket korábban nem hordtam együtt. A rajtam látható összeállítások közül - kivéve a nadrágokat - egyik sem kismama cucc, hanem régi ruháim. 

Viszont, a kihívás végén én azt éreztem, hogy azért még jól jönne 4-5 plusz ruhadarab, hogy igazán jól tudjak variálgatni. Ha hozzáadjuk a 10-hez ezt a számot és a cipőket is kiegészítőnek számolom, akkor nekem 15 ruha nyáron simán elég lenne a 10 napra. 

A challange felhívta a figyelmemet arra is, hogy mennyi fast fashion ruhám van, pedig esküszöm, hogy sok mindent turkálok is, de ez a 10-es pakk ilyen lett. De, ami nyugtat, hogy a legtöbb közülük több éve vásárolt darab, kivéve a kismama nacik, nyilván. :)

img_7540_2.JPG

TERVEIM 

A következőkben pedig a tervem az, hogy újabb kihívást csinálok majd, viszont megengedőbb leszek magammal és 15 darabból állítom össze a szetteket. Miután megszületik a kislányom (pár hét múlva) akkor pedig próbálom ugyanezt az elhatározást véghezvinni. Van egy csomó nyári ruhám, a hónap elején rendeltem még két ruhát magamnak, de nem tervezem, hogy a nyáron vásárolok még, amennyiben beleférek majd a rövidnadrágjaimba, ez majd kiderül úgy másfél hónap múlva. 

Az ősz elkezdését pedig szintén úgy tervezem, hogy kétszer 10 napra állítok össze szetteket és ezeket fogom variálni. Egy kapszulagardrób kialakítása nálam még biztosan várat magára, sőt lehet el sem jön az ideje soha. Azt hiszem ha az élet nem kényszerít rá, akkor nem szívesen öltözködnék csak 10 darab ruhából. De az biztos, hogy a kihívás által már most tudatosabban állok hozzá a ruhák kiválasztásához és megvásárlásához illetve időt, stresszt és pénzt spórolok, környezettudatosabb vagyok és az öltözködésben is kreatív. 

Szóval mindenkinek ajánlom, egy próbát mindenképpen megér. :)

A témában a HOLY DUCK blogon olvashattok részletesen! 

 

KÖVESS A FACEBOOKON, AZ INSTÁN VAGY CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE CSOPORTHOZ! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr7013977842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása