6 HETES MINDFULNESS TRÉNING - 5. HÉT: TUDATOS GONDOLATOK

img_4007.jpg

Volt már olyan, hogy egy gondolatra annyira rápörögtél, hogy egyszerűen nem tudtad elengedni és teljesen elrontotta a napod/heted vagy akár hosszabb időszakot is? Ezt jelenséget a mindfulness úgy nevezi, hogy a gondolataink kihasználnak minket, amely pedig negatív érzésekhez vezet. A tudatos jelenlét megtanít arra, hogy Te tudd megválasztani mikor ragaszkodsz egy gondolathoz és mikor engeded el.  

Legyünk önmagunk pszichológusai! Ezekkel a módszerekkel nem csak azt tanulhatjuk meg, hogyan tartsuk távol magunkat a kínzó érzelmektől, hanem azt is, hogyan váltsunk perspektívát és szemléljük a gondolatainkat három lépés távolságból. Viszont ehhez az szükséges első lépésként, hogy kukkantsunk be a fejünkbe és tudatosítsuk mi is van ott. Ha ezt nem tesszük akkor szokásaink rabjává válhatunk, mindig ugyanazokat a köröket futva.  

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT, BARNÁT ITT

 FELADAT: Tudatos gondolkodás (napi 10 perc)

Üljünk egyenesen és figyeljünk a légzésre. Ezután figyeljünk a hangokra majd a gondolatokra. Figyeljük meg a gondolatokat, képzeljük el azokat akár az égbolton úszó felhőként. Akadnak köztük könnyűek, súlyosak, de mindegyik mozog valamerre, változik valahogy anélkül, hogy mi bármit is tennénk. Figyeljük meg a terhüket, a változásukat, a hatásukat. 

A gyakorlat végén térjünk vissza a légzéshez, ezzel automatikusan a jelenbe kerülünk. A légzésünk mindig képes visszahozni minket a jelenbe.

KÉRDÉSEK A FELADATHOZ

Milyen érzés volt megfigyelni a gondolatokat?  
Mire gonoltál, amikor elkalandoztak a gondolataid? Voltak visszatérő témák?

KORÁBBI MINDFULNESS GYAKORLATOKAT ITT TALÁLTOK 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT, BARNÁT ITT

fotó: Horváth Barna, www.hbphoto.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr5913608025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása