GOOD KARMA - AZ ÚJ KEDVENC A VÁROSBAN

img_5536.JPG

Megmagyarázhatatlan módon vonzódom Indiához, így a világ azon részének kultúrájához és gasztronómiájához is. Szerencsére már itthon sem nagy szám egy-egy indiai fogáshoz beszerezni a hozzávalókat, vagy enni egy ilyen jellegű étteremben. De olyan helyet, mint a Good Karma, nem könnyű találni. Viszont van egy jó hírem. Most már keresni sem kell. :)

img_5579.JPG

A karma, az ok és az okozat viszonya. Törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár. De tágabb értelemben véve a karma cselekedetet is jelent, a good karma pedig jó cselekedetet.

Igen, valahogy az étteremben is így érzi magát az ember, minden jóval körülvéve. Szuper a design, kedves  a személyzet, elképesztően finom a kaja és még a környezetvédelemre is odafigyelnek. Jók az energiák. Jó a karma. 

Mindjárt pontokba szedem, amit érdemes tudni az étteremről, de előtte még annyi, hogy a hely nem túl nagy, viszont simán megoldottuk a kajálást gyerekkel is, még úgy is, hogy először csúcsidőben mentünk, másodszorra pedig már inkább délután. Aki viszont nem akar zsúfolt étteremben enni, annak üzenem, lehet kérni elvitelre is. A legtöbben így csinálják.

img_5541.JPG

LÁSSUK MIT IS ÉRDEMES TUDNI AZ ÉTTEREMRŐL

A hely megnyitását hosszas előkészítő munka előzte meg. Hosszú idő alatt született meg a megfelelő név, ami az ételekhez, a vendégekhez a kollégákhoz és a világhoz való hozzáállást is kifejezi. És hosszú idő alatt alakult ki a márka megjelnése is, a dizájn, minden apó részletre ügyelve. Nem légből kapott ötlet, hanem pontosan átgondolt koncepció ez, amihez az étterem, és maga a Good Karma márka is tartja magát elkötelezetten.

A Good Karma hisz abban, hogy amit adunk, azt is kapjuk vissza az életben. E szerint működik az étterem, így kezelik az alapanyagokat, a vendégeket, ezért alap az egymás iránti tisztelet, és nem is csak a vendégek felé, hanem a kollégák között is.

img_5569.JPG

A Good Karma kiemelten foglalkozik a környezetvédelemmel és azzal, hogy minél kevesebb szeméttel, káros anyaggal terhelje a Földet. Amit lehet, újrahasznosítanak, amit pedig komposztálni lehet, megoldják hogy egy partnerük elszállítsa és komposztálja.

A Good Karmában kapható üvegeket és fémeket újrahasznosításra küldik, míg minden papír csomagolót, tálalódobozt, és a műanyagnak látszó (de PLA) eszközt is komposztálásra visznek el tőlük.

img_5563.JPG

img_5544.JPG

img_5549.JPG

A környezettudatosság mellett fontos számukra a társadalmi munka, a helyi szervezetek és rászorulók segítsége. Karácsony előtt tartós élelmiszert gyűjtöttek és a hART alapítványon keresztül támogatták a rászoruló családokat, és folyamatosan terveznek ilyen akciókat. A napi megmaradt élelmiszert sem dobják ki, hanem olyanoknak juttatják el, szintén partneren keresztül (Máltai Szeretetszolgálat), akiknek ere a legnagyobb szükségük van.

Az ételek alapanyagait felelős és megbízható, lehetőleg helyi forrásokból szerezik be (amit lehet, például a zöldségeket, tojást, stb), kistermelőktől. Az üdítőket, snackeket, jégkrémeket szintén kistermelők szállítják.

img_5548.JPG

img_5558.JPG

img_5559.JPG

img_5560.JPG

Olyan izgalmas márkákat keresnek helyben, vagy szerte a vilában, akik valami egyedit alkotnak, és követik az étterem filozófiáját. Ilyen a POPS! jégkrém, a SHARE közösségi sör, vagy a Karma Cola, és a többiek.

Az ételek alapanyagai alapvetően vegánok és gluténmentesek, a zöldségalapú ételek viszik a vezérfonalt, belőlük van a legnagyobb kínálat. 

Viszont fontos volt az is, hogy mindenki megtalálhassa a számítását, kövessen bármilyen étrendet is, így tejtermékeket, tojást, halat, csirkét, vagy bárányt is használnak. Van olyan desszertjük, ami minden-mentes, de olyan brownie is, ami tobzódik a cukorban és egyebekben.

A terv szerint a Lövőház utcai étterem csak az első a sorban, további Good Karma éttermek nyílhatnak majd ugyanebben a fast casual felfogásban.

fotók: www.hbphoto.hu / Horváth Barnabás 

MEGTALÁLSZ AZ INSTÁN ÉS A FACEBOOKON IS

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr8214590298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása