TUDATOS JELENLÉT A BABAVÁRÁS ALATT

img_7519.JPG

Nyugodtnak maradni, megélni a pillanatokat, sokszor a jelenben lenni, a babavárás alatt és a szülésnél is nagyon fontos és talán ez nem csak az én, hanem minden kismama álma. Ám ez nem mindig sikerül, főleg a nyüzsgő napokon, a nyüzsgő városban, a test vagy a lélek nem várt reakcióival. Az, hogy valaki állapotos nagy öröm, de nehézségekkel is jár. Kilenc hónap alatt rengeteg a változás, pont ezért pedig rengeteg a kérdőjel valamint a félelem. De a mindfulnesst segítségül hívhatjuk ebben az életszakaszban is. 

KÖVESS A FACEBOOKON, AZ INSTÁN VAGY CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE CSOPORTHOZ!

HOGYAN SEGÍTHET A MINDFULNESS A VÁRANDÓSSÁG ALATT? 

A tudatos jelenlét legérezhetőbb tulajdonsága, hogy segít lelassítani. A mindfulness gyakorlatok lenyugtatják a szellemet és ezáltal a testet is, csökkentik a szorongást és a depressziót, általuk a testtel is sokkal könnyebb tartani a kapcsolatot. De jó kis türelemre tanító tréning is, amely a szülés és a gyereknevelés elmaradhatatlan része, az én életemben biztosan. 

img_7521.jpg

HOGYAN SEGÍT A MINDFULNESS A SZÜLÉSBEN? 

A várandósságom elején egyáltalán nem féltem a szüléstől, aztán, ahogy egyre jobban látszódott a pocakom és egyre jobban tudatosult bennem, hogy néhány hónap múlva megszületik a kislányom, valamint olvasgattam és meghallgattam mások szülésélményeit majd visszaemlékeztem arra, hogy mit is mesélt Anyukám arról, hogy neki milyen nehéz volt engem a világra hoznia, egyre inkább elkezdtem stresszelni a dolgon. Aztán a mindfulness meditációm segítségével, valamint azért mert rátaláltam Gáborjáni Réka szuper szülésfelkészítőjére, ahol tudatos jógaszülést tanultam, - de itt is ugyanúgy, ahogy a mindfulnessnél a légzésen van a hangsúly - egyre inkább el tudtam engedni a félelmeket. Most néhány héttel Emma születése előtt már a légzésekre, a vizualizációkra és arra próbálok koncentrálni, illetve gyakorolni, hogy ott és akkor jelen legyek és lazítsak. 

No, de térjünk vissza a mindfulnessre, amely bizonyítottan csökkenti a fizikai fájdalmat. Mégpedig azzal (is), hogy nem akarja elnyomni, hanem elfogadja, hogy a jelenben ez történik. Segítségül pedig a légzéstechnikákat hívja, amelyek lazítják a testet, így azzal, hogy nincs befeszülés már sokat adott. De csökkenti az önsajnálatot és segít a pozitívra koncentrálni például azzal, hogy a stresszre nincs negatív válaszreakció. Hogy aztán, mennyire sikerül alkalmaznom ezt Emma születésénél a jövő kérdése, mindenesetre gyakorlok rá és bízom benne, hogy tényleg fejben dől el.

A babavárással valamint a születéssel, a mindfulness gyakorlatok hasznosságának nem lesz vége. Lehet  a technikákat szoptatás közben is gyakorolni, vagy a mindennapi helyzetekben, sőt akkor is amikor a baba elkezdi felfedezni a világot. De ezekről később írok, akkor amikor én is tapasztalom. 

A mindennapos mindfulness meditációs technikák segítenek megőrizni az egyensúlyt, segítenek jobban a jelenben lenni, lelassítani és élvezni a gyerekkel töltött sok-sok csodálatos pillanatot.

Ha coachinggal vagy mindfulnessel kapcsolatban kérdésed van, keress bátran a totalpackage.email@gmail.com címen. 

fotók: Horváth Barnabás, hbphot.hu

 KÖVESS A FACEBOOKON, AZ INSTÁN VAGY CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE CSOPORTHOZ!

    

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr4913894138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása