HOZD EL TUNÉZIÁT A KONYHÁDBA!
Adunk néhány receptet, hogy igazi tunéz fogásokkal nyűgözhesd le vendégeidet!

img_7785.JPG

Budapesten bár, de a múlt héten egy picit Tunéziában érezhettük magunkat. A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalnak köszönhetően egy fantasztikus hangulatú főzőshown vettünk részt, ahol egy tunéziai séf Mr. Mohamed Boujelben segítségével készíthettünk elképesztően finom helyi fogásokat. A hármas csapatban Barna volt a főszakács, végeredmény pedig egy szuper vacsora lett. Az élményeket fotóztuk, csatoltunk hozzájuk egy kis tunéziai életérzést, a recepteket pedig megosztjuk, hogy akár Ti is elkészíthessétek otthon, vagy legyen tapasztalatotok a tunézia gasztronómiáról, ha úgy döntötök, hogy az országba látogattok.

KÖVESS A FACEBOOKON, AZ INSTÁN VAGY CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE CSOPORTHOZ!

 

1527021043722.JPEG

 

"Tunézia - gazdag történelmi múltjának köszönhetően - konyhájára is jellemző a nemzetek és ízek keveredése. Római, török, francia és andalúz jegyeket lehet felismerni az ételekben."

 

img_4684.jpg

 

"A napsütéses órák számának és a tengernek köszönhetően a zöldségek zamatosak, a halak mindig frissek. Ahogy a többi mediterrán országban, így Tunéziában is nagyon sok olívaolajat használnak az ételek elkészítéséhez."

 

1527020497890_1.JPEG

 

"A tunéziai specialitások megkóstolása különleges élményt nyújt a speciális fűszerezése miatt. A legnépszerűbb fűszerek az édeskömény, a koriander és a harissa krém. A desszertek kihagyhatatlan hozzávalói a virágvizek és az arabmézga."

 

1527021163662.JPEG

R E C E P T E K

 

Hllalem bárányhúsos leves

tuneziai_fozoshow_060.jpg

Hozzávalók

4 főre: - 200 gr bárányhús apróra vágva - 30 g paradicsompüré - 5 cl olíva olaj - fél fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 zellerszár - 60 gr csicseriborsó - 60 gr borsó - 80 gr paradicsom - 50 gr répa - 1 teáskanál kurkuma - 1 teáskanál édes őrölt paprika - 1 teáskanál koriandert - 100 gr hllalem levestészta - 1,5 l víz - só, bors - Harissa paprikakrém ízlés szerint – ez helyettesíthető Erős Pistával - citrom a tálaláshoz

Elkészítés:

olajat hevítünk, amin a húst elkezdjük pirítani. Közben a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. Felaprítjuk a paradicsomot és a répát és ezeket is a húshoz adjuk. A sűrített paradicsommal kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kurkumával, őrölt paprikával, korianderrel és a harissa paprikakrémmel ízesítjük. Majd felhúzzuk 1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a borsót, csicseriborsót és egy zellerszárral elkezdjük főzni a levest. Ha a hús megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát. Evés előtt néhány csepp citrommal frissítjük a levesünket.

 

Töltött tintahal 

tuneziai_fozoshow_162.jpg

Hozzávalók 4 főre:

- személyenként egy-egy normálméretű, tisztított tintahal - 120 gr garnéla - 2 főtt tojást - 1 nyers tojás - fél csokor petrezselyem - 500 gr főtt spenót - 5 gr szárított menta - 800 gr főtt rizs - só, bors A mártáshoz: - 2-3 db paradicsom - 1 fej vörös hagyma - 4 gerezd fokhagyma - 5 cl olívaolaj - 10 gr harissa krém - 50 gr sűrített paradicsom - só, bors

Elkészítés:

a tintahal csápokat, a garnélát, a petrezselymet, az előfőzött spenótot és főtt tojást vágja apróra, keverje össze, sózza, borsozza. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a főtt rizst, a nyers tojást és a szárított mentát. Ezt bele kell tölteni a tintahalakba, a végeket bevarrni és néhány helyen villával megszurkálni a tintahalat (hogy ne pukkanjon ki főzés közben). Ezután elkészítjük a szószt, amiben főni fognak a tintahalak: kis olajon megpirítjuk a paradicsom pürét, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprika krémet, majd sózzuk, borsozzuk. Tegye a tintahalat a paradicsomszószba, majd lassú tűzön 20 percig főzze. Salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Mandula golyó

tuneziai_fozoshow_190.jpg

Hozzávalók 4 főre:

- 300 gr őrölt mandula - 150 gr kristálycukor - 1,5 dl víz - vanília - ½ teáskanál piros és zöld színű természetes ételszínezék - 2 cl rózsavíz - néhány szem dió a díszítéshez

Elkészítés:

a cukorsziruppal kezdjük. Tegye egy lábasba a vizet és a cukrot a vaníliával és a rózsavízzel főni. Addig főzzük ezt a szirupot, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ezután összekeverjük a mandulával és három gombócot formálunk a masszából. Az egyik masszát natúron hagyjuk, a másodikhoz keverjük a zöld, a harmadikhoz keverjük a piros ételszínezéket. Mindegyik színű masszából csípünk egy kicsit, majd kis golyókká formáljuk. Kristálycukorba mártjuk a golyókat és dióval díszítjük a tetejüket.

 

fotók: Total Package és Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal

KÖVESS A FACEBOOKON, AZ INSTÁN VAGY CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE CSOPORTHOZ!

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr7413983928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása