BERECZ GABRIELL ÉS CZINKÓCZY CSABA, A SAMSARA FESZTIVÁL SZERVEZŐI
Csendesedj el jógával, töltődj fel a zenével!

img_2671_1.jpg

A Samsara fesztivál a jógáról, a zenéről és a természetről szól. Egy pszichedelikus összejövetel, amelyet idén harmadik alkalommal rendeznek meg, a Siófok melletti Töreki csodálatosan szép erdejében augusztus 8-13 között. Ha pedig már itt a fesztiválszezon, egymást érik a különböző zenei programok akkor nézzünk egy olyan rendezvényt, ahol nem csak a hang, hanem a lélek, a tudatosság és a tudatalatti is fontos szerepet kap. 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

img_2675.jpg

Siófokról körülbelül 10 percnyi távolságra, földutakon, vadvirágok, bokrok és fák között, autóval zötykölődve érkeztünk meg, a gyönyörű területre, ahol a fesztivál szervezői Berecz Gabriell, Czinkóczy Csaba és kutyájuk Héra várt minket. Ők meséltek arról, honnan is indult, merre is tart, miről is szól és, hogy várhatóan milyen is lesz idén a Samsara fesztivál. A terület még szinte érintetlen, Csabáék konténer háza és a tusolók fakeretei állnak csak ott, a fizikálisan is látható készülődés java a következő hetekben kezdődik meg igazán. De mondanivaló és látnivaló ettől függetlenül persze volt elég. Gyertek velünk nézzetek körbe a helyszínen, Csaba pedig válaszol minden olyan kérdésre, amelyből kiderül, hogy a természetben mit is jelent pontosan az, hogy Samsara. 

img_2709.jpg

ÉLD ÁT MÁR OLVASÁS KÖZBEN ASURA ZENÉJÉVEL A SAMSARA HANGULATÁT 

Ez a harmadik alkalom, hogy megrendezésre kerül a fesztivál. Mit tapasztaltok, ki a Samsara közönsége, kik azok akik idejönnek feltöltődni, elcsendesedni? 

A Samsara közönsége leginkább a virtuális világban megcsömörlött 0 és 116 életkor között lévő emberek, akik közt sok csecsemő is van, meg idős bácsi és rengeteg fiatal természetesen. A közös bennük pedig az, hogy térre és időre van szükségük. Egy olyan helyre, ahol szereplés nélkül csak úgy lehet lenni. Ezt a Samsarán pedig megkapják. Hiszen a természet kellős közepén vagyunk, távol viszonylag mindentől. Ez egy olyan valós helyszín, valós találkozásokkal, ami különlegesnek számít manapság. Kilépünk abból a virtuális térből, ahol a facebook profiljaink barátkoznak, ehelyett mi adunk itt egy olyan hetet, ahol a világ minden tájáról idesereglett hippik meg majdnem hippik, meg megélhetési hippik, meg őshippik csak úgy vannak és átélnek egy szerintük teljesen természetes állapotot, amitől feltöltődnek. 

img_2671.jpg

img_2741.jpg

img_2677.jpgimg_2685.jpg

A feltöltődést pedig nem csak a zenétől kapják, meg hanem a jógától is... Hogy kell elképzelni a fesztivált? 

Három színpadon szinte non-stop megy a zenei része a programnak és van a jógafalu, ahol pedig szintén több helyszínen, a jógagyakorlatok mellett előadások, bodyart és healing is lesz. Nagyon színes és nagyon sokrétű a program, bennük pedig a közös talán, hogy a kifelé szereplés helyett a befelé megélést teszik a főszereplővé. A pszichedélia szó tehát nálunk nem a bedrogozott állapotot jelenti, hanem azt, hogy valaki befelé figyel. És manapság, amikor az ember nagyon sokat szerepel kifelé ez nagyon fontos. Ez a befelé figyelés pedig lehet tudatos is vagy lehet tudatalatti is. A programjainkat átszövi ennek rezgése. Szóval sok oldalról próbáljuk érdekessé tenni. Zeneileg is, de a jóga részben is. 

Augusztus 8-án nyitjátok a kapukat, hogy állnak a munkálatok? Mennyire fog egyáltalán átalakulni a helyszín? 

Az elmúlt hónapokban a természetet tettük számunkra praktikussá. Mert kellett víz, kellett egy olyan terület, ahol el fogunk férni, de ezt ahogy láthatjátok is minimális beavatkozással sikerült elvégezni. Tulajdonképpen előkészítettük a területet az utolsó hajrára, ami végülis az utolsó két hét. Az, amikor a színpadok épülnek és a vendéglátó egységek is érkeznek. A fesztviál a kapunyitásra épül fel és pontosan annyira megdöbbentő erejű látni, hogy nincs még itt fesztivál két héttel a nyitás előtt, mint ahogy pár nappal a zárás után is ugyanez a látvány fogja fogadni az idetévedőt. Hogy nincs szemét, nincs por, nincs kosz, nincs feldúlva semmi, hanem végülis majdnem minden így marad. Szinte olyan lesz utána is, mintha mi sem történt volna. 

img_2686.jpg

img_2715.jpg

img_2695.jpg

Az elmúlt hetekben abban a vonatkozásban lehetett leginkább olvasni a Samsararól, hogy a helyi vadásztársaság betiltaná a fesztivált. Sikerült ennek a konfliktusnak pontot tenni a végére? 

Ez a fesztivál nem tud nem lenni. Ez már egy három éve szerveződő és folyamatosan alakuló dolog, a világ minden részéről érkeznek a vendégek, a zenészek és a jógaelőadók is. Az önkormányzatokkal és a szakhatóságokkal nagyon jó a viszonyunk, nagyon szoros az együttműködés. Minden törvénynek és jogszabálynak megfelelünk. Éppen ezért én a leghatározottabban nyugtatom saját magamat, hogy nem tud más lenni, ez a fesztivál idén is megrendezésre kerül. A vadászokkal a probléma, kommunikációs félreértésen alapult inkább. Nem párbeszéddel kezdődött, hanem feljelentgetésekkel, amiből aztán egy negatív spirál indult el, de azt gondolom, hogy a személyes találkozónkkal meg tudtuk állítani ennek a spirálnak a további mélyülését. Most elkezdtünk egy párbeszédet és én abszolút bizakodó hozzáállással viszonyulok. Nyilván ez rajtuk is múlik, de mi nem tudunk többet mint, ugyanazt a jó színvonalú fesztivált, ugyanolyan tisztán és ugyanolyan rendben megrendezni, és minden törvénynek és jogszabálynak ugyanúgy megfelelni, mint eddig. És ez harmadszorra is egy nagyon különleges élmény lesz minden idelátogatónak. 

img_2720.jpg

img_2730.jpg

img_2673.jpg

img_2714.jpg

img_2745.jpg img_2747.jpg  

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A SAMSARA FESZTIVÁLRÓL ITT TALÁLTOK

 fotók: Horváth Barna 

A TAVALYI SAMSARA FESZTIVÁLRÓL A GALÉRIÁBAN NÉZEGETHETTEK FOTÓKAT 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr6812689699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása