Tudatosan enni nem csak azt jelenti, hogy odafigyelünk az ízekre, hanem leginkább azt, hogy tudjuk mit viszünk be a szervezetünkbe. Éppen ezért nem mindegy milyen összetevőket használunk vagy, hogy mekkora az étel egészségfaktora. Hiszen nagyon-nagyon lényeges, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ehhez pedig figyelembe kell venni azt is, hogy mi a jó a testünknek. Ez a bio, vegán, chia magos és gyümölcsös rizskása pedig pont megfelel minden olyan kritériumnak, ami a tudatos étkezés palettáján lényeges és még elképesztően finom is.
NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT
VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT
Korábban egyáltalán nem tudtam helyesen enni. Össze-vissza vittem be a táplálékot. Hol a reggelit hagytam ki, hol pedig az ebédet. Leginkább azért, hogy délutánonként vagy éppen valamelyik étkezés helyett lelkiismeret-furdalás nélkül betolhassak egy Ischlert :) De miután Barnával megismerkedtünk gyökeresen megváltozott a kajákhoz való hozzáállásom. Barna sokkal inkább egészség, bio és összetevő centrikusabb (volt) mint én. Régóta odafigyel arra, mikor és mit egyen és erre engem is megtanított, illetve a képzés még mindig tart :) mert bevallom nem olyan könnyű behozni a hátrányom :)
Werk - Barna a konyhában előkészítette és lefotózta a rizspelyheket
Werk - Mimi cica eléggé unta a dolgot :)
Barna hatására például a napi 2 étkezés helyett most már napi ötször eszem (ez egyébként két hét alatt két kiló minuszt hozott. Ok mondjuk tisztító barnarizs diétán vagyok), nagyon odafigyelek az adagokra, hogy ne egyem magam tele (de nem is kell, hiszen kb két óránként eszem egy picit) és arra is, hogy teljes kiörlésű gabonákat vigyek a testembe. A húst először csak csökkentettem, most pedig már hetek óta nem is eszem (mondjuk ez inkább a húsfeldolgozásokról szóló dokumentumfilmek érdeme, amúgy évekkel ezelőtt 8 hónapig már voltam vega), próbálok a tej helyett is inkább vegán növényi italokkal ízesíteni (bio rizstej), a cukor helyett pedig inkább gyümölcsöt eszem, vagy mézzel pótolom az édeset. Amúgy mindez amit felsoroltam Barnára is igaz, kivéve a cukor. Ő simán betolhat egy tábla csokit, sütit vagy bármit (bár nem tejcsokit, hanem 75%-os vagy magasabb kakaótartalmú étcsokit szokott) mert simán lefutja a heti háromszor 15-25 kilométereivel. :)
TUDJ MEG TÖBBET A TOTAL PACKAGE BLOGRÓL ITT
De visszatérve a közérzetre. Ezektől az ételektől mi kifejezetten jobban vagyunk. És nem csak azért, mert pontosan tudjuk, hogy mit adtunk a testünknek, hanem azért is mert nem terheljük meg a gyomrunkat és nem viszünk be egy csomó felesleges cukrot.
A reggelit egyébként általában Barna készíti, így az ő kezét és kreativitását dícséri ez a bio rizskása, ami vegán is és bátran mondhatom, hogy kb ugyanolyan finom, mint amilyen jól néz ki. A reggelt pedig a színeivel is tutira feldobja. Próbáljátok ki, a fotó alatt a receptet is leírtuk.
RECEPT:
Bögre rizspehely (2dl)
Víz 3x-os (6dl)
Kókuszreszelék 5-10dkg izlés szerint (mehet bele vanília is helyette)
Chia mag 3-5 dkg
idénygyümölcs, szilva, őszibarack, sárgabarack
kis lángon 15 perc főzés, fedő alatt, közben néha megkeverni, ha szükséges kicsit elforralni róla a vizet, de kása állagúnak kell lennie
+ízesítés tálaláskor
+méz
+fahéj
fotó: Horváth Barna
NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT
VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.