ERDÉLYI KÉPES "VÁNDORKÖNYV" - A BILEA-TÓ

img_3180_1.jpgAttól függetlenül, hogy itt van a szomszédunkban, egészen az utazásunkig még egyikünk sem volt soha Erdélyben. Nyár végén azonban minden megfelelőnek bizonyult arra, hogy beüljünk a kocsiba és 7-8 óra utazás után megérkezzünk Szováta mellé a 850 fős Havadtőre, ahonnan aztán újra nekiindultunk, hogy felfedezzük a csodálatos hegyekkel és felfelé ágaskodó fenyőkkel teli természetközeli tájat. Jártunk a Medve-tónál, a BIlea-tónál, a Gyilkos-tónál, utaztunk a Transzfogarasi úton, megnéztük Marosvásárhelyet és Szovátát, ráadásként pedig ebbe a négy napba az is belefért, hogy több mint 24 órát egy egészen durva szalmonella fertőzés miatt ágyban maradjunk. Ettől függetlenül persze szép emlék, hiszen Erdély csodálatos, lenyűgöző. Barna készített is jónéhány képet, hogy lássátok milyenek is Romániának ezen részei. 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

ÚTON A BILEA-TÓHOZ 

A Bilea-tó (románul Balea) a Fogarasi-havasok legnagyobb tengerszeme (magas hegységekben kialakuló édesvízű tó) 2034 méter magasságban. A tóhoz a gyönyörű Transzfogarasi úton juthattok el. Nagy a turistaforgalom erre készüljetek. A tó színe pedig úgy, ahogy a fotókon a valóságban is kékeszöld, ám állítólag a közeli menedékházak szennyvíze miatt egy ideje már teljesen elszennyeződött. A tavat több hegycsúcs veszi körül ,1977 áprilisában pedig egy lavina söpört végig a tófalon, ami 23 embert temetett be és sodort a vízbe. A halottak emlékére az egyik sziklán látni is egy emléktáblát. 

img_3089.jpg

img_3133.jpg

img_3139.jpg

img_3137.jpg

img_3135.jpg

img_3124.jpg

img_3125.jpg

img_3156.jpg

img_3701.JPG

img_3144.jpg

img_3146.jpg

TOVÁBBI KÉPEK AZ ÚTRÓL 

img_3162_1.jpg

img_3166_1.jpg

img_3172_1.jpg

img_3178_1.jpg

img_3167_1.jpg

 A GYILKOS-TÓNÁL KÉSZÜLT FOTÓKAT EGY KÖVETKEZŐ POSTBAN LÁTHATJÁTOK ITT 

 

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr4012823476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása