EGÉSZSÉGES DESSZERTEK - CHIA PUDING

c008c871-bd2f-4f77-8cd4-e62fcd8efbf6.JPG

Ez a chia puding tényleg nem egy bonyolult dolog. Egészséges és minden mentes. De szinte szó szerint minden mentes, ugyanis csak chia, egy kis kókuszreszelék és rizstej van benne. Ezeket kevertem össze, egy éjszakán keresztül állt a hűtőben ma pedig csillapítja a cukoréhségem. És jól becsapom magam, mert a kókusz miatt kicsit azért édes plusz tettem rá almát is, így tényleg olyan mintha sütiztem volna egyet délután csak nem hízok tőle és egészségesebb is, mint az üres kalóriák. 

EZ AZ A DESSZERT, AMIT BÁRKI MEG TUD CSINÁLNI! ÍROM AZ ÖSSZETEVŐKET! 

3 dl rizstej (de bmilyen tej lehetsz, amit Te szeretsz)

4 nagykanál csiamag 

1 nagykanál kókuszreszelék 

gyümölcs a tetejére, amikor a magocskák már beszívták a tejet

És még valami, érdemes az első órában fél óránként megkeverni! 

 

DE, HOGY A POSTBAN LEGYEN MÉG VALAMI INFORMATÍV IS, JÖJJÖN EGY GYORS ISMERETTERJESZTÉS! 

A chia mag Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos. Már az aztékok is fogyasztották. Egy igazi superfood, nagyon egészséges. Kétféle létezik belőle: fehér és fekete. Szinte tökéletes tápanyagforrás, nagyon magas Omega3 zsírsav tartalommal rendelkezik, könnyen eltelíti a gyomrot és lassú felszívódású, ami szuper akár egy diétás étrend reggelijeként is. De ami még érdekessé teszi a chia magot, az az állaga. Természetes állapotában egy ropogós magról beszélünk, de ha nedvességet kap, akkor jön a csoda, mert néhány óra elteltével a 12-szeresére képes duzzadni és pudingos állaga lesz.

Bioboltokban, vagy élelmiszerboltokban is megtalálható. Sőt én legutóbb kínai mindenes boltban vettem egy bio csomaggal. Jóval olcsóbb!! 

ÉLETMÓD TANÁCSOKÉRT, TUDATOS JELENLÉTÉRT KÖVESS A FACEBOOKON, AZ INSTÁN VAGY CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE CSOPORTHOZ! 

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr7113834654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása