ERDÉLYI KÉPES "VÁNDORKÖNYV" - A GYILKOS-TÓ

img_3990.JPG

Gyilkos-tó (románul: Lacul Roșu, régi magyar nevén: Veres-tó) egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megyében. 1837-ben keletkezett egy közeli hegyről lecsúszó törmelékek következtében (a törmelékcsúszás miatt több pásztor is életét vesztette, innen a név, de akit érdekel az ennél sokkal meseszerűbb legendája ITT is elolvashatja.) A tó fölé a Kis-Cohárd 1344 méteres sziklája emelkedik, ami szintén lenyűgöző látvány. A szalmonellával itt fertőzödtünk és szerencsére élünk, de talán jó tanács lehet Nektek is, hogy vigyázzatok a helyi kürtöskalács árusokkal :) Fontos infó még, hogy ha hozzám hasonlóan legyőzitek a medvéktől való félelmeteket és nem akartok feltétlenül a többi kirándulóval vegyülni, akkor a tavat érdemes körbesétálnotok. Több turistaút is vezet a víz körül. Nagyon szép, ahogy a Nap besüt a faágak és levelek közt az erdőbe és az egyik részen hatalmas lapuleveleket is látni. Itt Barna képei közé  a végére becsempésztem az enyémeket is. :)

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

img_3237_1.jpg

img_3234.jpg

img_3990.JPG

img_3790.JPG

img_3206.jpg

img_3193.jpg

img_3198.jpg

img_3196.jpg

img_3199.jpg

img_3201.jpg

img_3202.jpg

img_3208.jpg

img_3793.JPG

img_3799.JPG

NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK MINKET A FACEBOOKON IS ITT

VAGY AZ INSTAGRAMON KATÁT ITT , BARNÁT ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://totalpackage.blog.hu/api/trackback/id/tr5212823630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

img_4826.png

T O T A L P A C K A G E

A Total Package Ruttner Kata mindfulness life coach, szabadúszó újságíró, minőségi életmód blogja. Egy olyan csomag, amelyben egymás után gyűlnek azok a valóságos tapasztalások, melyek által az élet teljes lehet, amelyek által egyensúlyba kerülhetünk. Lassítsunk le együtt a mindennapos rohanásban!

K A P C S O L A T

totalpackage.email@gmail.com

süti beállítások módosítása